Web4Men - pánský LifeStyle magazín
 -  23/05/2017
Přidat k oblíbeným
CZ EN
 
Úvodní strana  Celebrity  Celine Dion  

 

    

 


 
Celine Dion
 
19. listopadu 2008
 
Tuto ženu označují jako "nejlépe prodávající ženskou interpretku všech dob", dosud prodala přes 180 milionů alb a získala přes 1 000 významných ocenění, včetně cen Grammy, Oscarů, Zlatých glóbů, World Music, Juno a Felix Awards.
 
Céline Marie Claudette Dion se narodila 30. března 1968 v Charlemagne (Kanada) do hudební rodiny jako nejmladší ze 14 dětí. Matka hrála na housle a otec na harmoniku, rodina často vystupovala v baru, který vlastnili. Již v 5 letech kdy začala zpívat se svými bratry ukázala jaký má talent. Začátek její kariéry odstartovala francouzská píseň Ce n'etait qu'un reve, kterou složila se svou matkou. Nahrávka se dostala do rukou Reného Anglila, ten byl jejím hlasem tak nadšen, že dokonce zastavil svůj dům aby mohla Celine vydat své debutové album „La voix du bon Dieu“ (1981).
 
Když si jí v červnu 1981 pozval Michael Jasmin do svého televizního programu vystupovala Celine poprvé před širokou veřejností, zazpívala píseň Ce n'etait qu'un reve. V roce 1982 se zúčastnila v Tokiu festivalu Yamaha World Popular Song, zlatou medaili vyhrála za skladbu Tellement j'ai d'amour pour toi. O rok později jela do Cannes ve Francii reprezentovat Kanadu na festival RTL Super Official. Stala se vůbec první Kanaďankou, která získala ve Francii zlatou desku za kompilaci hitů Du soleil au coeur.
 
Byla tak nadaná, že si jí vybrali aby reprezentovala mladou generaci na speciálním ceremoniále v Montréal Olympic Stadium, který se konal v době, kdy Kanadu navštívil papež Jan Pavel II. Skladbu Une colombe zazpívala před více než 65-tisícovým obecenstvem. Již ve svých 16-ti letech dostala své první ocenění - dvě ceny Félix na Gala představení ADISQ. O rok později získala do své sbírky dalších pět hudebních ocenění Félix. V roce 1986 oznámila přestávku, začala se věnovat učení angličtiny a také změně vizáže.
 
Na hudební scénu se vrátila nahrávkou Je ne veux pas. Album „Incognito“, za které dostala čtyři ocenění Félixe za platinové album vyšlo roku 1987. V téže roce Céline vyhrála zlatou medaili, za skladbu Ne partez pas sans moi, v prestižní soutěž Eurovision Song Contest v irském Dublinu, kde reprezentuje Švýcarsko. Následujících 42 dní vystupuje ve vlastní show Incognito v Théatre Saint Denis v Montréale.
 
První vydané album v anglickém jazyce bylo album s názvem „Unison“ a vyšlo v roce 1990. Jeho prodejnost se vyšplhala na neuvěřitelných 1 700 000 nosičů. Když nahrála titulní skladbu k animovanému filmu Kráska a zvíře - Beauty And The Beast byl to pro ní nejen mezinárodní vzestup, ale dokonce získala cenu Hudební akademie Grammy. Za album „Celine Dion“ získala v Kanadě šest platinových desek a ocenění Juno. V roce 1992 se zúčastnila koncertního turné Michaela Boltona a dokonce vystupovala v jedné z hlavních rolí v muzikálu Tycoon.
 
Album „Falling Into You“ (1996) bodovalo v hitparádách 11 států světa, bylo zvolené Albem roku a Nejlepším popovým albem na 39. slavnostním udílení cen Hudební akademie. Alba se prodalo více než 25 miliónů.
 
Na albu „Let's Talk About Love“, které vyšlo rok později se podíleli speciální hosté, například Barbra Streisand (píseň Tell Him), Bee Gees se singlem Immortality, Carole King, Georgea Martina, či Luciano Pavarotti, skvělý textaři a hudebníci včetně Davida Fostera. Na tomto albu také vyšla skladba My Heart Will Go On, která je známa z filmu Titanic. Tato píseň je druhá v pořadí, která získala cenu Oskara (první byla skladba Beauty And The Beast).
 
 
Když zjistili v roce 1999 u jejího manžela (Reného Anglila, se kterým má syna Reného Chalrese) rakovinu jícnu přerušila svou kariéru, aby se mu mohla věnovat.
 
Na hudební scénu se vrátila v roce 2002 kdy vydala album „A New Day Has Come“. Při předávání World Music Awards obdržela Diamond Award, čímž byla uznána nejlépe prodávanou zpěvačkou na světě.
 
Zajímavosti:
·         použila svůj talent k podpoře Kanadského fondu Cystické fibrózy, jedna z nejemocionálnějších skladeb Vole (později se objevuje v anglické úpravě s názvem Fly na albu Falling Into You) je vlastně dojemnou vzpomínkou na její neteř Karine, která na tuto nemoc zemřela
·         na Eurovision Céline Dion zpívala za Švýcarsko, původně měla stejnou píseň zpívat Lenka Filipová, ale nedostala v tehdejším ČSSR povolení (Céline Dion byla náhradnice Filipové)
·         má hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy
·         26. června 2008 poprvé vystoupila v České republice
 
Diskografie:
LP desky:
·   1981 - La voix du Bon Dieu, Céline Dion chante Noel
·   1982 - Tellement j'ai d'amour…
·   1983 - Les chemins de ma maison, Chants et contes de Noel, Du soleil au coeur
·   1984 – Mélanie, Les plus grands succés de Céline Dion, Les oiseaux du bonheur
·   1985 - C'est pour toi, Céline Dion en concert
·   1986 - Les chansons en or
Francouzské albumy:
·   1987 - Incognito (CBS)
·   1991 - Dion chante Plamondon
·   1995 - D'eux
·   1998 - S'il suffisait d'aimer
·   2003 - 1 fille & 4 types
·   2007 - D'elles
 
Anglické albumy:
 
·   1990 - Unison
·   1992 - Celine Dion
·   1993 - The Colour Of My Love
·   1996 - Falling Into You
·   1997 - Let's Talk About Love
·   1998 - These Are Special Times
·   2002 - A New Day Has Come
·   2003 - One Heart
·   2004 - Miracle
·   2007 - Taking Chances
 
Live nahrávky:
 
·   1994 - Olympia
·   1996 - Live a Paris
·   1999 - Au coeur du stade
·   2004 - A New Day… Live In Las Vegas
 
Zpracováno podle:
 
 
[PK]
 



Celine Dion - Celebrity příspěvky


Vlož svůj příspěvek, zajímavost nebo článek

Přezdívka:
Vaše jméno:
Předmět: *
Komentář: *
Odkaz na stránku:
Foto: (max. 1MB, jpg/jpeg)
Odsouhlasení: Potvrzuji, že jsem se seznámil s podmínkami serveru. Podmínky naleznete i zde.
Položky označené * jsou povinné.






Více z našeho webu


 

 



Dívka dne vám přináší vtip

Jaký je rozdíl mezi kozou a kamzíkem? 


Zkuste vzít do pusy kamzíka.

Zajímavá videa
Erotický veletrh

Upozornění

Tento web je interaktivní a přispívat zde mohou i naši čtenáři. Majitel webu nenese odpovědnost za porušení autorských práv v souvislosti s publikovanými články.

Doporučujeme

 


 

Pro inzerci na našich stránkách nás neváhejte kontaktovat na
 web4men ( zavináč) gmail.com

 
Kurzy měn
EUR Vlajka meny EUR  
GBP Vlajka meny GBP  
USD Vlajka meny USD  
CAD Vlajka meny CAD  
CHF Vlajka meny CHF  
JPY Vlajka meny JPY  
PLN Vlajka meny PLN  
RUB Vlajka meny RUB  
PX50 Vlajka meny PX50  
Počasí
Zajímavé informace
Kovová kráska