Web4Men - pánský LifeStyle magazín
 -  17/08/2017
Přidat k oblíbeným
CZ EN
 
Úvodní strana  Celebrity  Johnny Depp  

 
Johnny Depp
 
27. 10. 2008
 
Tento muž je známý například jako střihoruký Edward, Karlík nebo pirát Jack Sparow, celým jménem Johnny Christopher Depp II se narodil 9. června 1963 v Owensboro ve státě Kentucky.
 
Matka Betty Sue pracovala jako číšnice a otec John musel jako inženýr cestovat za prací, takže rodina opustila Johnnyho rodné Kentucky a vydala se na cesty. Cestoval ještě se svými 2 sourozenci, sestrou Christie Dembrowski, která nyní pracuje jako osobní manažerka a bratrem Dannym Deppem, který se živí psaním scénářů. Jeho rodiče měli velmi výbušný vztah, Johnny se před vším snažil utéct a tak začal brát drogy. Ve dvanácti dostal kytaru, aby svůj volný čas věnoval něčemu lepšímu než byly drogy. Když mu bylo patnáct rodiče se rozvedli. Se školou skoncoval v 16 letech a rozhodl se věnovat hudební kariéře. Založil kapelu The Kids a vydal se s ní do Los Angeles. Jenže nakonec bylo všechno jinak: potkal svoji ženu Lori Allisonovou (filmová maskérka) s níž se ve svých dvaceti letech oženil. Jejich manželství vydrželo pouze 2 roky, jí ale vděčí za svou kariéru.
 
Lori seznámila Johnnyho s Nicolasem Cagem a ten ho vzal na schůzku se svým agentem. Jeho první filmovou roli ve filmu „Noční můru v Elm Street“ dostal náhodou, režisér filmu se zeptal své dcery koho má do oné role obsadit a ona řekla „Johnnyho“. Hvězdou se stal po roli, kterou vlastně ani nechtěl, byla to role detektiva Hansona v seriálu „21 Jump Street“.
 
Další obsazení ve filmu následovaly velmi rychle. Filmy Sřihoruký Edward, Co žere Gillberta Grapea, Ed Wood či Donnie Brasco jen potvrdily jeho talent a za tři z nich získal nominace na Zlatý Glóbus. Během natáčení Střihorukého Edwara poznal i svou lásku herečku Winonu Ryderovou. Zamiloval se tak, že si nechal na ruku vytetovat "Winona forever" (Winona navždy). V roce 1993, po třech letech jejich manželství, ale přišel rozchod, a tak i změna na "Wino forever"(Opilec navždy). V téže roce v jeho nočním klubu Viper Room v Los Angeles se předávkoval drogami jeho kamarád a vycházející herecká hvězda River Phoenix. Tímto skončila jeho drogová závislost
 
V roce 1996 měl svůj režijní debut ("The Brave") a v roce 1999 se stal spoluvlastníkem francouzské restaurace "Man Ray". V roce 2001 se objevil ve snímku „Z pekla“ v němž si zahrál policejního komisaře Freda Abberlina, odhalujícího podivné souvislosti v příběhu Jacka rozparovače. S režiserem Timem Burtonem spolupracoval kromě filmů „Střihoruký Edward“ a „Ed Wood“ také v roce 2005 když se objevil v jeho diváckém hitu „Karlík a továrna na čokoládu“ nebo když propůjčil svůj hlas postavě Viktora v animovaném hororovém příběhu „Mrtvá nevěsta Tima Burtona“.
 
Jeho přítelkyně je francouzská herečka a zpěvačka Vanessa Paradis. S ní má dvě děti, Lily-Rose Melody Depp (*24. 5. 1999) a Johna Christophera Deppa (*10. 4. 2002).
 
Získal nominaci na Oscara, Zlatý globus, cenu Screen Actor's Guild a nominaci na televizní cenu BAFTA.
 
Další zajímavosti:
·         má fobii z klaunů
·         jeho oblíbená barva je černá
·         roce 1994 byl v New Yorku zatčen za zničení hotelového pokoje
·         v roce 1995 byl zvolen časopisem Empire za jednu z nejvíce sexy hvězd
·         má hvězdu na chodníku slávy v Hollywoodu
·         je z části Navajský indián
·         sbírá brouky,vzácné tisky a historické zbraně
·         adoptoval koně, se kterým hrál ve filmu Ospalá díra
Rozhovor:
Strávil jsi hodně času ve Francii... Jak jsi na tom s francouzštinou?
"Beaucoup mieux! (Daleko lépe!). Stále mám tu nejhorší francouzskou výslovnost na světě, ale pracuji na zlepšení. Umím natolik, že rozumím mým dětem, co říkají, když mluví francouzsky. Nechci, aby si mysleli, že je tatínek idiot (smích).
 
Mluvíš na Lily-Rose a Jacka francouzsky?
"Většinou na ně mluvím anglicky a Vanessa francouzsky. Myslím, že je to tak lepší, když každý používáme svoji mateřštinu. Ale sedmiletá Lily je k mé francouzštině ohleduplná a stále mě chválí."
 
S Vanessou jste spolu už sedm let…
Jo, Vanessa je ten nejlaskavější člověk, kterého znám. Má srdce ze zlata!
 
Byla to láska na první pohled?
Okamžitě! Zamiloval jsem se do ní, jakmile jsem ji uviděl, a brzy mi došlo, že bez ní nemůžu žít. Naučila mě dívat se na život úplně jinýma očima- z té pozitivní stránky.
 
Vypadáš jako velmi spokojený a šťastný člověk. Cítíš to také tak?
"Ano, mám ze všeho radost. Až mě to trochu děsí. Protože když je všechno až příliš v pořádku, je to většinou předzvěst, že se stane něco zlého. Ale vzhledem k mé pracovní vytíženosti nemám čas, dělat si s tím starosti. Prostě si to užívám! "
 
Filmografie:
1984-Noční můra v Elm Street
1985-Soukromý víkend
1986-Slow Burn (TV), Četa
1987-"Jump Street 21"
1990-Střihoruký Edward, Uplakánek
1991-Idols (TV)
1993-Co žere Gilberta Grapea, Benny a Joon, Arizona Dream
1994-Ed Boom, V poslední chvíli, Tom Petty and the Heartbreakers:Playback, Mrtvý muž, Don Juan DeMarco
1995-"United States of Poetry"
1996-Cannes Mann
1997-Town Meeting witch Diane Sawyer:Celebrities vs. the Press (TV), Krycí jméno Donnie Brasco, Bojovník
1998-Where It´s At:The Roling Stone State of the Union (TV), Strach a hnus v Las Vegas, Jakse nestratit v L.A.
1999-Stars of Star Wars:Interviews Form the Cast, Source, Ospalá díra, Devátá brána, Astronautova žena
2000-Sleepy Hollow:Behind the Legend, Než se setmí, Muž který plakal, In Bad Taste, Čokoláda
2001-Z pekla, View From Hell, Tour of the Inferno:Revisiting ´Platon´, Kokain, If I Should Fall From Grace:The Shane MacGowan Story,
2002-Ztracen v La Mancha
2003-Piráti z Karibiku-Prokletí Černé perly, Nailed Right In, Tenkrát v Mexiku, Breaktfast with Hunter, Bravo Profiles:Johnny Depp
2004-Tajemné okno, Libertine, Ils se marierent et eurent beacuoup d´enfants, Hledání Země Nezemě
2005-Mrtvá nevěsta Tima Burtona, Králík a továrna na čokoládu,
2006-Rum Diary, Piráti z Karibiku-Truhla mrtvého muže, Diving Bell and the Butterfly
2007-Shantaram, Piráti z Karibiku-Konec světa
 
Zpracováno podle:
[PK]
 
 
 

Johnny Depp - Celebrity příspěvky


Vlož svůj příspěvek, zajímavost nebo článek

Přezdívka:
Vaše jméno:
Předmět: *
Komentář: *
Odkaz na stránku:
Foto: (max. 1MB, jpg/jpeg)
Odsouhlasení: Potvrzuji, že jsem se seznámil s podmínkami serveru. Podmínky naleznete i zde.
Položky označené * jsou povinné.






Více z našeho webu


 

 



Dívka dne vám přináší vtip

Proč se žena, když ráno vstane, drbe ve vlasech? 


Protože nemá koule!

Zajímavá videa
Erotický veletrh

Upozornění

Tento web je interaktivní a přispívat zde mohou i naši čtenáři. Majitel webu nenese odpovědnost za porušení autorských práv v souvislosti s publikovanými články.

Doporučujeme

 


 

Pro inzerci na našich stránkách nás neváhejte kontaktovat na
 web4men ( zavináč) gmail.com

 
Kurzy měn
EUR Vlajka meny EUR  
GBP Vlajka meny GBP  
USD Vlajka meny USD  
CAD Vlajka meny CAD  
CHF Vlajka meny CHF  
JPY Vlajka meny JPY  
PLN Vlajka meny PLN  
RUB Vlajka meny RUB  
PX50 Vlajka meny PX50  
Počasí
Zajímavé informace
Kovová kráska